Hartelijk welkom op de pagina van groep 7/8

De klas:
In groep 7/8 zitten 29 leerlingen:
  • 20 leerlingen in groep 8. Dit zijn 6 meiden en 14 jongens.
  • 9 leerlingen in groep 7. Dit zijn 5 meiden en 5 jongens. 
Er staan twee leerkrachten voor de groep:
  • Diny Bartels op maandag dinsdag, woensdag donderdag en vrijdagmorgen.
  • Veerle Wijnen op vrijdagmiddag. 
  Belangrijke link:
  • Yurls van juf Diny: jufdiny.yurls.net op deze website kun je allerlei informatie vinden, data voor toetsen, hoe maak ik een werkstuk, meeneemkring, boekenkring, voortgezet onderwijs, taal, rekenen, spelling, samenvattingen voor Naut Meander en Brandaan, Engels, woordenschat en nog veel meer.
Nieuws uit de carnavalsvakantie week.  Geschreven door:  Daniël en Tobias.
Vrijdag avond was de carnavalsspelletjesavond met springkussens en een rodeo voetbal.

Zondag werd er in de terp carnaval gevierd maar de optocht ging niet door vanwege de harde wind, dus was de optocht binnen voor de kinderen. Maar de jury kwam wel bij de wagens kijken voor de grote optocht. Er waren ook optredens van dancefun. Dinsdag werd de optocht opnieuw gedaan met jeugdprins Bram kroes. Dinsdag avond werd Henk de pop verbrand prins Denis was er ook bij.


Nieuws uit week 7  geschreven door Mees en Niek.

Hallo ik ben Mees . Ik zit al 8 jaar op de Sint Joris Heumen. Ik zit nu in groep 8 bij juf Diny in de klas en op vrijdag middag hebben wij ook juf Veerle. Dan hebben wij altijd expresie. Hallo ik ben Niek. Ik zit ook al 8 jaar op Sint Joris Heumen en mijn juf is Diny Ik vindt het altijd fijn als iets wordt uitgelegd dan snap ik het altijd en juf Diny let altijd op wat je moelijk vindt. Ik vindt het hier altijd fijn en ik ga graag naar school en buiten spelen vind ik leuk.  Nieuws uit week 6 geschreven door Daan en Finn Jacobs.
Hallo ik ben Finn Jacobs ik ben net overgestapt van montessori Dukenburg naar Sint Joris Heumen en ik vind het heel leuk op de Sint Joris. Bv: leraren hebben veel humor zoals toen ik zij tegen Juf Diny: Ik heb de verkeersexamen al gedaan op mijn vorige school toen zij Juf Diny: nu maak je hem dan foutloos haha. Ik ben Daan en ik zit al van af groep 1 op deze school en ik vind het hartstikke leuk. sinds Finn Jacobs op deze school zit is het toch wel anders. Want Finn Jacobs kent de meesten al en had al veel vrienden dus iedereen was blij en Finn is humoristisch. Juf Diny geeft veel instructie ,maar huis werk is dan wel saai. en deze school is het eerlijk over beurten ,want op deze school hebben we ijs stokjes met namen in een mini grabbel kliko. Juf Diny stelden Finn J aan iedereen voor alleen wat ze niet wist was dat ik iedereen al kende van voetbal ,buiten spelen en de bos week. Wij hebben niet alleen Juf Diny als Juf ook Juf Veerle in de vrijdag middag. Iedereen is aardig voor elkaar. Als je net in Heumen komt wonen zoals Finn J dan maak je ook snel vrienden en overweeg je om naar deze school te gaan. 


Nieuws uit week 4:   Geschreven door Sofie en Thymo.
Met de tafeltennistafel zijn veel mensen erg actief. Niet iedereen heeft een pingpongbatje, maar tocht doet iedereen mee. Want ja, iedereen heeft wel een hand! Ook zijn er nog anderen bezigheden in dat speelkwartier. Aan verstoppertje wordt ook veel meegedaan. Voor alle rust doen we ook soms een gezelschapsspelletje. De appel wordt meteen in de ochtend uit gedeeld. Hierdoor is er geen onrust om 10:00. De juf heeft gewoon nog alle aandacht. Je kan de appel eten wanneer je wilt, maar hij moet wel om 15:00 op zijn. Onderweg naar gym is er een rij, de fietsers moeten achteraan en de kinderen die lopen
moeten vooraan. Hierdoor gebeuren er geen ongelukken. Je mag dan ook niet met de fiets of step rijden. In de ochtend lezen we altijd een half uur. Op maandag bespreken we vaak in het groepje wat we in het weekend hebben gedaan. Soms mag je ook zelf kiezen met wie je, je weekend bespreekt. Er mag alleen niemand worden buitengesloten. Soms mogen we een rondje om de school rennen. Dit komt doordat er dan te veel CO2 is. Ondertussen staat het raam open. En als dat niet genoeg is dan gaat de deur ook nog open. 

» Nieuws flits « » Kampement Grave «

Omdat het 75 jaar Market Garden is zijn wij met groep 5/6/7/8 , Juf Diny, juf Silvia, stagiaires en rij ouders naar Kampement Grave geweest. Dit was op een woensdag ochtend 18 september. Een militair vertelde ons een klein verhaal, we werden in 2 groepen verdeeld, groep 5/6 ging met iemand mee, en groep 7/8 ging een andere weg. We liepen over de pontonbrug daar vertelde een militair een kort verhaal, groep 7/8 werd in verschillende kleine groepjes verdeeld zodat we allemaal mooie verhalen konden gaan luisteren en dingen konden zien.

 

 

Als eerste kwamen we bij een tent, daar vertelde een militair over hoe ze communiceerde met elkaar, over de telefoon en de radio. Daarna gingen we naar het hospitaal daar werd onder andere uit gelegd hoe ze de materialen schoon maakte en hoe ze verdoofde. In een andere tent werd uit gelegd welke wapens er waren en hoe ze schoon werden gemaakt en waarom. Als laatste zijn we naar 2 bunkers geweest, zo kon je ervaren hoe klein het is van binnen.

 

 

Geschreven door: Jordi Thomassen, groep 8


geschreven door: Marith Bergwerff en Linde Kerkhoff

Hoi ik ben Marith en mijn hobbys zijn: dansen, paardrijden en toneel spelen. Ik woon op de Boomgaard 1 schuin het vosje in Heumen. In mijn vrije tijd ga ik graag met dieren om. Ik krijg les van Diny Bartrels en mijn favoriete vak is gym. Ik kies voor de montessori als middelbare school als enige van de klas. ik vind de school erg leerzaam. je leert er veel zelfstandig werken.