Welkom op de pagina van groep 4/5 2021-2022!

Onze klas...
In onze klas zitten 21 kinderen:
  • 14 kinderen in groep 4
  • 7 kinderen in groep 5

In onze klas werken:
   
Juf Veerle
Werkdagen:
ma-di
    Juf Linda
Werkdagen:
wo-do-vr (ochtend)
Op vrijdagmiddag krijgen de kinderen van groep 5 les van Juf Silvia in het lokaal van groep 6.

Handige informatie en oefensites

  • Wij gymmen op dinsdagochtend (toestelles) van 11.00 - 12.00 uur en donderdagmiddag (spelles) van 13.00 - 14.00 uur. Zorg er voor dat u uw kind op deze dagen gymkleren meegeeft. Zonder gymschoenen gymmen kinderen op blote voeten.
  • Wij zijn bereikbaar via e-mail: veerle.wijnen@jorisheumen.nl en linda.derks@jorisheumen.nl.
  • Sommige kinderen kunnen soms wat later de school uit gaan omdat zij een taak na school hebben. Ze helpen dan met het schoon houden van de klas. Hiervoor hebben we een schema gemaakt, waarop iedereen een aantal keer per jaar aan de beurt komt. Kinderen horen in de week zelf wanneer zij aan de beurt zijn. Als u dit eerder wil weten, loop gerust even binnen.
  • Automatiseren staat bij ons hoog in het vaandel en doen we iedere dag. Dit thuis verder oefenen willen we dan ook zeker niet afraden. Als u dezelfde bladen als op school wil gebruiken, kan dat hier! We oefenen elke dag in de klas de + en - sommen van 0 t/m 10 (groep 4) en 0 t/m 20 (groep 5). Groep 4 krijgt in dit schooljaar te maken met de tafels 1 t/m 5 en 10. Groep 5 oefent deze tafels al, en krijgt er dit schooljaar de tafels 6 t/m 9 bij!
Er kan ook online geoefend worden met automatiseren in de vorm van een spelletje op digpuzzle.nl

Boekenkring en meeneemkring

Gedurende het schooljaar houdt elk kind twee kringen. Op dinsdag wordt er een meeneemkring gehouden en op donderdag een boekenkring. Groep 5 is verplicht om een digitale presentatie (zoals Powerpoint of Prowise) bij een van de kringen te maken en te gebruiken ter ondersteuning. De uitleg hierover krijgen de kinderen rond de herfstvakantie. Na deze vakantie zullen we met de kringen beginnen.

Werkstuk
Aan het begin van 2022 krijgen de kinderen uitleg over het maken van een werkstuk. Dit geldt alleen voor groep 5. Groep 4 maakt dit schooljaar nog geen werkstuk.

Automatiseren en lezen
In onze klas zijn we naast automatiseren ook veel bezig met het kilometers maken op het gebied van technisch lezen. Het kan zijn dat kinderen soms bladen mee naar huis krijgen om af te maken als dit in de klas niet is gelukt i.v.m. tijd.

Powerpoint Informatieavond september 2021

Foto's':
Foto's Warmoes Lent
Foto's beroepenmarkt
Foto's smoothies maken