Welkom op de pagina van groep 4/5 2020-2021!

Onze klas...
In onze klas zitten 27 kinderen:
* 18 kinderen in groep 4
* 9 kinderen in groep 5

In onze klas werken:
   
Juf Lilian
Werkdagen:
ma-di
    Juf Linda
Werkdagen:
wo-do-vr (ochtend)
Op vrijdagmiddag hebben de kinderen van groep 5 Juf Silvia in het lokaal van groep 6. Tijdens de Coronaperiode na de Lockdown, zal de vrijdagmiddag vervangen worden door juf Linda.

Handige informatie en oefensites

* Wij gymmen op maandagmiddag (spelles) van 14.00 - 15.00 uur en woensdag (toestelles) van 11.15 - 12.15 uur. Zorg er voor dat u uw kind op deze dagen gymkleren meegeeft. Zonder gymschoenen gymmen kinderen op blote voeten.
* Wij zijn bereikbaar via e-mail: lilian.mooij@jorisheumen.nl en linda.derks@jorisheumen.nl.
* Sommige kinderen kunnen soms wat later de school uit gaan omdat zij een taak na school hebben. Ze helpen dan met het schoon houden van de klas. Hiervoor hebben we een schema gemaakt, waarop iedereen een aantal keer per jaar aan de beurt komt. Kinderen horen in de week zelf wanneer zij aan de beurt zijn. Als u dit eerder wil weten, loop gerust even binnen.
* Automatiseren staat bij ons hoog in het vaandel en doen we iedere dag. Dit thuis verder oefenen willen we dan ook zeker niet afraden. Als u dezelfde bladen als op school wil gebruiken, kan dat hier! We oefenen elke dag in de klas de + en - sommen van 0 t/m 10 (groep 4) en 0 t/m 20 (groep 5). Groep 4 krijgt in dit schooljaar te maken met de tafels 1 t/m 5 en 10. Groep 5 oefent deze tafels al, en krijgt er dit schooljaar de tafels 6 t/m 9 bij!
Er kan ook online geoefend worden met automatiseren in de vorm van een spelletje op digpuzzle.nl

Muziek
filmpje regenbui
De regenbui van groep 4-5 op dinsdag 2 maart
Ridder Pim

Boekenkring en meeneemkring

Gedurende het schooljaar houdt elk kind twee kringen. Op dinsdag wordt er een meeneemkring gehouden en op donderdag een boekenkring. Groep 5 is verplicht een van deze kringen te geven met behulp van een digitale presentatie (zoals Powerpoint of Prowise). De uitleg hierover krijgen de kinderen rond de herfstvakantie. Na deze vakantie zullen we met de kringen beginnen.

Werkstuk
Aan het begin van 2021 krijgen de kinderen uitleg over het maken van een werkstuk. Dit geldt alleen voor groep 5. Groep 4 maakt dit schooljaar nog geen werkstuk.

Automatiseren en lezen
In onze klas zijn we naast automatiseren ook veel bezig met het kilometers maken op het gebied van technisch lezen. Het kan zijn dat kinderen soms bladen mee naar huis krijgen om af te maken als dit in de klas niet is gelukt i.v.m. tijd.

Uitstapjes
In groep 4/5 hebben we gedurende het jaar verschillende uitstapjes en bijzondere lessen en dagen. Zo hebben we dit jaar o.a. op het programma staan (alles onder voorbehoud i.v.m. corona):
- Uitjes m.b.t. natuuronderwijs naar imkerij, boerderij, heemtuin, etc.
- Muzieklessen van een muziekdocent op dinsdagmiddag vanaf september
- Liedjes zingen met Gerard (vader van meester Teun) en zijn gitaar
- 100-jarig bestaan basisschool Sint Joris in de themaweek van 2021
- En meer!

Tekeningen en verhalen prijswinnaars Kinderboekenweek 2020!