Welkom op de pagina van groep 4/5 !

De foto van onze klas volgt!

Onze klas...
In onze klas zitten 27 kinderen:
* 16 kinderen in groep 4
* 11 kinderen in groep 5

In onze klas werken een meester en twee juffen:
     
 Meester Teun
 Werkdagen:
 ma-di
 Juf Linda
 Werkdagen:
 wo-do-vr (ochtend)
 Juf Gemma
 Werkdagen:
 vr (middag) met groep 5

Handige informatie en oefensites
Op donderdag 14 september vond de ouderavond plaats. Aan de hand van een powerpoint hebben wij veel ouders kunnen informeren over de gang van zaken dit schooljaar. De powerpoint van deze avond kun je hieronder (nogmaals) bekijken!
Powerpoint Informatieavond Groep 4-5 2017-2018

* Wij gymmen op woensdagochtend van 9.00 - 10.30 uur in de Terp. Vergeet de gymkleren dan dus niet!
* Wij zijn bereikbaar via e-mail: linda.derks@jorisheumen.nl en teun.deboer@jorisheumen.nl.
* Sommige kinderen kunnen soms wat later de school uit gaan omdat zij weekhulp zijn. Ze helpen dan met het schoon houden van de klas. Hiervoor hebben we een schema gemaakt, waarop iedereen een aantal keer per jaar aan de beurt komt. 
Hulpjesrooster groep 4/5
* Zin om de tafels te oefenen? Dat kan hier! Voor zowel groep 4 als groep 5 een goed oefenprogramma, waar je zelf de gewenste tafel(s) kunt aanklikken. Groep 4 krijgt pas later in het schooljaar te maken met de tafels 1 t/m 5 en 10. Groep 5 oefent deze tafels al, en krijgt er later dit schooljaar de tafels 6 t/m 9 bij!
* Zin om de topografie van Nederland te oefenen? Dat kan hier! Wil je de belangrijke rivieren van Nederland oefenen? Dat kan hier! Dit is een oefening die gedurende het schooljaar van pas komt voor groep 5.

Boekenkring en meeneemkring

Gedurende het schooljaar houdt elk kind twee kringen. Het eerste halfjaar is dit de meeneemkring, het tweede halfjaar de boekenkring. De formulieren om deze kringen thuis(!) mee voor te bereiden vind je hieronder. In de klas wordt kort aandacht besteed aan het voorbereiden van deze kringen. De voorbereiding zelf vindt thuis plaats. Voor vragen of extra hulp kan een kind altijd langs gaan bij de meester of juf!
Rooster Boeken- en Meeneemkring Groep 4/5

Sinterklaas

Op dinsdag 5 december was Sinterklaas in onze groep. Hij bracht een bezoek en vertelde over allerlei dingen die bij ons in de klas waren gebeurd. De Danspiet en de andere Pieten hadden dit gezien. Zo konden we bijvoorbeeld voor de Sint dansen, vertellen over verliefdheid en kregen we allemaal een cadeautje. Van het bezoek van Sint in de klas zijn de foto's gemaakt door de moeder van Jesse. Bedankt daarvoor! De rest van de dag hebben we genoten van een Sinterklaasfilmpje, de quiz van Meester Bonno en de Pepernotenbingo!
Foto's Sinterklaas in groep 4-5

Fides
Vanaf december komen Henk en Ingrid de Visser van weerbaarheidstraining Fides bij ons in de klas. In vijf bijeenkomsten van ruim een uur geven zij de kinderen en leerkrachten handvatten om de sociale weerbaarheid en werkbaarheid van onze groep te verhogen. Tijdens een uitgebreide ouderavond heeft Henk aanwezige ouders van alles verteld over de werkwijze en opbrengsten van Fides. Dat deed hij met concrete voorbeelden uit onze groep, én met foto's. Deze foto's mochten wij gebruiken kunt u via onderstaande link bekijken!
Foto's Fides groep 4-5