Welkom op de klassenpagina van groep 1/2

"We maken er een monsterlijk mooi schooljaar van"

Leerkrachten groep 1/2:
Marjan Lucassen aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
 Gerry Hoho aanwezig op vrijdag
Almasa Letic klassenassistent aanwezig in groep 1/2 op donderdagmiddag
Onze biebouder is Simon, vader van Lucas.
Onze klassenouder is Anne, moeder van Aimée.

Inhoud informatie avond
 

Onze schoolregels zijn:

1. Voor groot en klein zullen wij aardig zijn.

2. De school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet.

3. We zullen goed voor de spullen zorgen dan zijn ze weer te gebruiken morgen.


 
__________________________________________________________________________________________________
Huidige thema

Thema 8: Museum/kunst 

In onze groep zijn we bezig met het thema 'museum' van kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met het museum te maken hebben. We maken zelf een museum en we kijken naar beroemde schilderijen die je alleen in een museum kunt bekijken. De kinderen weten er straks alles van.  

U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven: 

  • Museum in huis: Waar heeft uw kind veel interesse in? Maak daar samen een tentoonstelling over. Houdt uw kind van dieren? Maak een dierententoonstelling. Houdt uw kind van auto's? Maak een autotentoonstelling en bespreek samen welke auto's bij elkaar horen (snelle auto's, oude auto's). Bedenk een plaats in huis waar de tentoonstelling even kan blijven staan, zodat iedereen hem kan bewonderen. 

  • Museumwoorden: Sta tijdens het boodschappen doen eens stil bij een kaartenrek in de boekhandel of de supermarkt. Sommige kaarten hebben afbeeldingen van kunstwerken. Zoek samen naar een schilderij, een stilleven, een portret, een landschap en een standbeeld. 

  • Museum in de buurt: Veel dorpen en steden hebben een museum. Musea zijn er in alle soorten en maten. Bezoek met uw kind eens een museum dat dicht bij uw huis is. Of loop eens binnen in de kerk, het gemeentehuis of een ander openbaar gebouw. Vaak hangen daar schilderijen of zijn er bijzondere beelden te zien. Is er in Heumen ergens een standbeeld? Ga het samen eens van dichtbij bekijken! 

  • Een museum in uw portemonnee: Geld kun je sparen, maar ook verzamelen! Op munten en briefjes staat meestal een afbeelding. Soms een portret of een plaatje van iets dat past bij het land waar het geld vandaan komt. Welk geld zit er in uw portemonnee? Bekijk samen of er kunst staat op het geld. Wie zou die tekening gemaakt hebben voordat het op het geld werd gedrukt? Maak samen een geldtentoonstelling op een lapje stof. Bepaal samen hoe je het geld het beste kunt ordenen. 

  • Kijken in een museum (op internet):  

  • Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een prachtige website, de collectie staat online. Kijk samen op de website en zoek mooie, gekke, vreemde en lelijke kunstwerken. www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-de-collectie  

  • Met de app 'tydying up Art' van de kunstenaar Ursus Wehrli kunt u samen met uw kind beroemde kunstwerken 'opruimen'. 

  • Op www.googleartproject.com zijn beroemde kunstwerken uit de hele wereld te bekijken. 

 
___________________________________________________________________________________________________
Reeds aangeboden thema's
Thema 1: Een nieuw schooljaar

We leren elkaar steeds beter kennen, spelen taal- en rekenspelletjes en zingen, dansen en spelen toneel rondom dit thema.

Thema 2: Communicatie

We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met boeken, schrijven en spreken en luisteren te maken hebben. Welke boeken lees jij graag? Hoe verstuur je een pakketje? Hoe lees je een boek?
Thema 3: Restaurant

In onze groep zijn we bezig met het thema 'Restaurant' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen met allerlei dingen die met het restaurant te maken hebben. De kinderen bekijken, ervaren en beleven het restaurant. We werken vanuit een prentenboek 'Het eten van aap'. Aap heeft een restaurant, maar er komen helemaal geen gasten. Door een bezoek van Cato ontdekt hij wat hij op het menu moet zetten: pannenkoeken. Nu loopt zijn restaurant wel goed!

Thema 4: December

In onze groep zijn we bezig met het thema 'December' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen met allerlei dingen die met Sinterklaas en de Kerstperiode te maken hebben. De kinderen bekijken, voelen en beleven het Sinterklaas en Kerstfeest. We werken vanuit een prentenboek over 'Nicolaasje. 'Nicolaasje wil Sinterklaas worden. Hij heeft een grote broer die erg sterk is en niet weet wat hij later wil worden. Nicolaasje stelt voor dat hij maar gewoon Piet moet worden.

Thema 5: Familie

In onze groep zijn we bezig met het thema 'Familie' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met familie te maken hebben. We hebben allemaal familie, maar bij iedereen ziet de samenstelling er weer anders uit. Ook staan we stil bij Moeder- en Vaderdag; de dag dat de moeders en vaders verwend worden. Na het lezen van het prentenboek 'Moederdag' weten de kinderen als geen ander hoe druk moeders het kunnen hebben... In het prentenboek maken de kinderen kennis met vier generaties vrouwen.

Thema 6: Vervoer
Afbeeldingsresultaat voor laat ons maar even kleuterplein


In onze groep zijn we bezig met het thema 'Vervoer' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met vervoer te maken hebben. De kinderen leren dat er vervoermiddelen zijn voor op het land, op het water en in de lucht. We staan ook stil bij verschillende verkeersregels: hoe en waar steek je veilig over en waarom staan toch al die gekleurde borden langs de weg?
 
Thema 7: Bouwen
In onze groep zijn we bezig met het thema 'Bouwen' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met bouwen te maken hebben. De kinderen leren over verschillende beroepen in de bouw en over materialen en gereedschappen die bouwvakkers gebruiken. Ook maken ze bouwtekeningen. En natuurlijk bouwen ze zelf!
Het prentenboek 'binnen bouwen, buiten bouwen' van Nannie Kuiper staat hierin centraal. Het is een boek op rijm, met illustraties van Dagmar Stam. In dit boek gaat het om de gebeurtenissen tijdens een 'bouwdag' in een kleutergroep. Tijdens de gezamenlijke themaweek van de school, zullen de kinderen ook een echte 'bouwdag' beleven en zullen we een echte bouwplaats bezoeken. We gaan bouwen met speelgoed, met gereedschap en met diverse andere spullen die we op school of in de natuur kunnen vinden.

terug

___________________________________________________________________________________________________

Aangeboden letters, cijfers en getallen en Engels 

 

reeds aangeboden letters
Thema 1: r - i - k - aa -b - oo - m - l - s - p - ie - t - n - j - a - d - h - u

cijfers en getallen
Thema 1: 1 - 11 - 2 - 12 - 3 - 13 - 4 -14 - 5 - 15 - 6 - 16 - 7 - 17

 

terug naar inhoudsopgave

________________________________________________________________________________________________

foto's van activiteiten
bezoek aan café -zaal 't Vosje
bezoek aan restaurant 't Drummerke
thema Sint
foto's Pret Inn
themaweek bouwen
 

terug naar inhoudsopgave

__________________________________________________________________________________________________

leuke links

online.muiswerken.nl/jorisheumen
http://www.computermeester.be/0kleuters.htm
http://spelletjestijd.com/
 

terug naar inhoudsopgave