Welkom op de klassenpagina van groep 1/2

"We maken er een monsterlijk mooi schooljaar van"

Leerkrachten groep 1/2:
Marjan Lucassen aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
 Gerry Hoho aanwezig op vrijdag
Almasa Letic klassenassistent aanwezig in groep 1/2 op donderdagmiddag
Onze biebouder is Simon, vader van Lucas.
Onze klassenouder is Anne, moeder van Aimée.

Inhoud informatie avond
 

Onze schoolregels zijn:

1. Voor groot en klein zullen wij aardig zijn.

2. De school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet.

3. We zullen goed voor de spullen zorgen dan zijn ze weer te gebruiken morgen.


 
__________________________________________________________________________________________________
Huidige thema
Thema 6: Vervoer
Afbeeldingsresultaat voor laat ons maar even kleuterplein

In onze groep zijn we bezig met het thema 'Vervoer' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met vervoer te maken hebben. De kinderen leren dat er vervoermiddelen zijn voor op het land, op het water en in de lucht. We staan ook stil bij verschillende verkeersregels: hoe en waar steek je veilig over en waarom staan toch al die gekleurde borden langs de weg?

Bij de start van het thema wordt er een prentenboek voorgelezen: 'Laat ons maar even!'. Het verhaal gaat over Hans, Jans en Jopie die op een sloopterrein enkele wielen vinden. Hans krijgt het idee om een skelter te bouwen. De vaders vinden dat ze het niet goed doen en zeggen: Nee, nee, nee! Zo moet dat niet! Laat ons maar even...' Al snel nemen de vaders het over. De kinderen sluipen weg, verzamelen opnieuw spullen en gaan weer aan de slag. Ze rijden al uren op hun zelfgemaakte skelter als de skelter van hun vaders eindelijk klaar is. 'Jullie skelter is af hoor!' zeggen de vaders tevreden. 'Onze skelter? Dat is jullie skelter,' zegt Hans. 'Wij hebben onze eigen skelter gebouwd.' Ook nu keuren de vaders de skelter van Hans, Jans en Jopie niet goed. 'Stop!' zeggen de kinderen. 'Dit is onze skelter en jullie mogen er niets aan veranderen.' Het is tijd om de vaders een lesje te leren. En ze weten wel hoe. Met een race... En hoe die is afgelopen? Vraag het uw kind!

U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven door met ze de volgende activiteiten te doen:
- Voertuigen in de omgeving: 
___________________________________________________________________________________________________
Reeds aangeboden thema's
Thema 1: Een nieuw schooljaar

We leren elkaar steeds beter kennen, spelen taal- en rekenspelletjes en zingen, dansen en spelen toneel rondom dit thema.

Thema 2: Communicatie

We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met boeken, schrijven en spreken en luisteren te maken hebben. Welke boeken lees jij graag? Hoe verstuur je een pakketje? Hoe lees je een boek?
Thema 3: Restaurant

In onze groep zijn we bezig met het thema 'Restaurant' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen met allerlei dingen die met het restaurant te maken hebben. De kinderen bekijken, ervaren en beleven het restaurant. We werken vanuit een prentenboek 'Het eten van aap'. Aap heeft een restaurant, maar er komen helemaal geen gasten. Door een bezoek van Cato ontdekt hij wat hij op het menu moet zetten: pannenkoeken. Nu loopt zijn restaurant wel goed!

Thema 4: December

In onze groep zijn we bezig met het thema 'December' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen met allerlei dingen die met Sinterklaas en de Kerstperiode te maken hebben. De kinderen bekijken, voelen en beleven het Sinterklaas en Kerstfeest. We werken vanuit een prentenboek over 'Nicolaasje. 'Nicolaasje wil Sinterklaas worden. Hij heeft een grote broer die erg sterk is en niet weet wat hij later wil worden. Nicolaasje stelt voor dat hij maar gewoon Piet moet worden.

Thema 5: Familie

In onze groep zijn we bezig met het thema 'Familie' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met familie te maken hebben. We hebben allemaal familie, maar bij iedereen ziet de samenstelling er weer anders uit. Ook staan we stil bij Moeder- en Vaderdag; de dag dat de moeders en vaders verwend worden. Na het lezen van het prentenboek 'Moederdag' weten de kinderen als geen ander hoe druk moeders het kunnen hebben... In het prentenboek maken de kinderen kennis met vier generaties vrouwen.

terug

___________________________________________________________________________________________________

Aangeboden letters, cijfers en getallen en Engels 

 

reeds aangeboden letters
Thema 1: r - i - k - aa -b - oo - m - l - s - p - ie - t - n - j - a - d

cijfers en getallen
Thema 1: 1 - 11 - 2 - 12 - 3 - 13 - 4 -14 - 5 - 15

 

terug naar inhoudsopgave

________________________________________________________________________________________________

foto's van activiteiten
bezoek aan café -zaal 't Vosje
bezoek aan restaurant 't Drummerke
thema Sint
foto's Pret Inn
 

terug naar inhoudsopgave

__________________________________________________________________________________________________

leuke links

online.muiswerken.nl/jorisheumen
http://www.computermeester.be/0kleuters.htm
http://spelletjestijd.com/
 

terug naar inhoudsopgave